Wij zijn groep 1b van basisschool Alfonsus!
Begin van het schooljaar zijn we gestart met 15 kinderen. Gedurende dit schooljaar komen er steeds nieuwe kinderen instromen die 4 jaar worden. Er zijn 2 juffen, Juf Anniek is er van maandag t/m donderdag en Juf Laura is er op vrijdagochtend. In onze klas vinden we het belangrijk dat we fijn samen kunnen spelen. Dat doen we door aardig te zijn voor elkaar, elkaar te troosten als dat nodig is en elkaar te helpen. 

In groep 1 leren we al spelend de hele dag door. We wennen aan het naar school gaan, leren regels en routines, leren wachten op onze beurt en beurt nemen, durven iets nieuws uit te proberen en maken contact met klasgenoten en de juf. We bewegen graag en daar krijgen we volop de ruimte voor; we gymmen, spelen buiten, dansen en doen beweegspelletjes. 

Taal horen we de hele dag door… We luisteren naar (prenten)boeken, versjes en zingen elke dag liedjes. Zo breiden we onze woordenschat uit, leren we geluiden herkennen en verhaaltjes navertellen. 

Al spelend oefenen we met rekenen. We leren tellen en de cijfersymbolen herkennen, vormen en kleuren benoemen en maken kennis met de dagen van de week.  

Samen gaan we er een leuk jaar van maken waarin we veel nieuwe dingen mogen ontdekken!