Sport en bewegen

Bewegen is gezond! Daarom krijgen onze leerlingen twee uur per week bewegingsonderwijs. Eén uur van een vakleerkracht gymnastiek en één uur van de eigen groepsleerkracht. Bij de kleuters staat het bewegingsonderwijs in het teken van bewegingsontwikkeling en muzikale ontwikkeling. Dit zijn bijvoorbeeld gymlessen, vrij spel binnen in de speelzaal of buiten, eventueel in combinatie met een muziekles.

Ook in de midden- en bovenbouwgroepen is er veel aandacht voor sport en bewegen. Deze groepen doen regelmatig mee aan schoolsporttoernooien buiten schooltijd. Van basketbal en voetbal tot schaken, beeball en hockey: voor ieder kind zit er wel iets bij wat hij of zij leuk vindt! Deelname is vrijwillig. Enthousiaste leerkrachten en ouders/verzorgers begeleiden de kinderen die meedoen.